Southern Specialist Eye Centre

SSEC Melaka
SSEC Melaka

Tentang Kami

Di Southern Specialist Eye Centre (SSEC), kami menyediakan rawatan dan perkhidmatan berkualiti tertinggi untuk memastikan setiap pesakit menerima rawatan dan pengalaman terbaik.

Kami sentiasa mengemaskini dan memperkembangkan diri, meningkatkan teknologi perubatan dan tahap perkhidmatan kami, sambil memastikan nilai yang berpatutan untuk memberi manfaat kepada lebih ramai pesakit. Kami berusaha untuk kecemerlangan, di mana semua kakitangan perubatan menghadiri latihan berkala untuk memastikan kelestarian standard perkhidmatan yang tinggi, memastikan pesakit menikmati kehidupan berkualiti selepas rawatan.

Terletak di kawasan pusat bandaraya Melaka, Southern Specialist Eye Centre (sebelumnya dikenali sebagai Pusat Pakar Mata KC Yeo) adalah alah satu ahli International Specialist Eye Centre (ISEC Healthcare Ltd). Sejak penubuhan pada 30 Oktober 2006, kami telah berterusan menyediakan perkhidmatan kesihatan mata yang berkualiti serta pelbagai rawatan oftalmologi.

Pesakit kami, termasuk tempatan dan dari negara-negara lain di rantau Asia (seperti Indonesia, Singapura, dan lain-lain).  Perkhidmatan kesihatan mata yang kami sediakan termasuk pemeriksaan mata menyeluruh, rawatan katarak, presbiopia, glaukoma, penyakit retina, sindrom mata kering, penyakit kelopak mata, strabismus, pencegahan dan kawalan rabun dekat dalam kalangan kanak-kanak, serta oculoplastik.

Kami sentiasa mengikuti perkembangan terkini dalam bidang perubatan, meningkatkan taraf perkhidmatan, mengemaskini peralatan, dan pada masa yang sama memastikan harga berpatutan untuk manfaat pesakit-pesakit kami. Kami berusaha untuk kecemerlangan, di mana semua kakitangan perubatan menghadiri latihan berkala untuk memastikan kelestarian standard perkhidmatan yang tinggi, memastikan pesakit menikmati kehidupan berkualiti selepas rawatan.

Dr Robert Yeo at SSEC Melaka

Ditubuhkan pada tahun 2006

Lebih daripada 100,000 pesakit

Lebih daripada 10,000 pembedahan

Perkhidmatan dan Rawatan Mata

Dengan bertambahnya usia, kristal kaca mata di dalam mata menjadi keruh, keadaan ini dikenali sebagai katarak. Keruhnya kristal kaca mata boleh menghalang cahaya yang mencukupi daripada masuk ke dalam mata, menyebabkan penglihatan kabur dan mengganggu kehidupan harian. Walaupun ia sering dikaitkan dengan usia tua, ini bukanlah satu-satunya penyebab katarak. Penyebab lain katarak termasuk pendedahan berlebihan kepada sinar ultraviolet, rabun jauh yang ketara, penyakit badan, ubat-ubatan, kecederaan mata, dan faktor genetik.

Walaupun katarak di peringkat awal mungkin tidak memerlukan campur tangan intervensi segera, tetapi ianya mungkin kemajuannya akan memberi kesan mendalam terhadap kualiti hidup.

Pasukan perubatan kami yang profesional akan menjalankan penilaian menyeluruh, dan menghasilkan lensa buatan yang dipersonalisasi berdasarkan kekuatan refraktif mata individu, untuk memperbaiki pelbagai masalah refraktif seperti rabun dekat, rabun jauh, astigmatisme, dan presbiopia. Lensa buatan juga mempunyai tiga jenis utama – lensa fokus tunggal (monofokal), lensa fokus luas (EDOF), lensa multifokal, dan lensa astigmatik (torik), yang dipilih berdasarkan gaya hidup pesakit untuk memastikan pemilihan yang paling sesuai.

Selain pembedahan katarak tradisional, kami juga menggunakan teknologi inovatif dengan menggabungkan laser femtosecond dan prosedur emulsifikasi ultrabunyi (femtosecond laser-assisted cataract surgery), meningkatkan ketepatan dan keselamatan pembedahan, serta memberikan hasil yang lebih baik kepada pesakit. Oleh itu, ambil langkah pertama ke arah penglihatan yang lebih jelas dan kesihatan mata yang lebih baik.

Penyakit retina yang biasa dan memberi kesan kepada penglihatan termasuk degenerasi makula berkaitan usia (age-related macular degeneration), retinopati diabetes (diabetic retinopathy), penyumbatan vena/arteri retina (retinal vein/artery occlusion), dan lain-lain, semuanya boleh memberi kesan kepada kualiti hidup.

Retinopati diabetes adalah komplikasi biasa pada pesakit diabetes, oleh itu kami mencadangkan agar pesakit diabetes menjalani pemeriksaan mata menyeluruh setiap tahun.

Pakar-pakar kami mempunyai kelayakan profesional yang kukuh dan pengalaman yang luas, menyediakan rawatan profesional yang pelbagai, termasuk rawatan laser dan ubat-ubatan, untuk mengurangkan kerusakan penglihatan yang disebabkan oleh penyakit-penyakit yang memberi kesan kepada penglihatan.

Penyakit retina vitreus termasuk floaters, detachment retina, foramen macula, membran retina anterior atau plicae maculae dan proliferatif retinopati diabetes adalah penyakit mata yang boleh dirawat melalui pembedahan.

Bagi pesakit yang mengalami floaters yang ketara yang memberi kesan kepada aktiviti harian seperti kerja atau memandu, pembedahan untuk membuang floaters mungkin menjadi kaedah rawatan pilihan.

Pembedahan retina vitreus memerlukan peralatan khusus. Jika dilakukan dengan betul dan tepat pada masanya, ia mungkin dapat menyelamatkan penglihatan pesakit yang mengalami penyakit retina vitreus yang serius.

Pembedahan glaukoma adalah prosedur yang dilakukan untuk merawat glaukoma, suatu kondisi yang menyebabkan kerosakan pada saraf optik dan boleh mengakibatkan kehilangan penglihatan. Tujuan pembedahan adalah untuk mengurangkan tekanan dalam mata dan mencegah kerosakan lanjut pada saraf optik. Terdapat pelbagai jenis pembedahan glaukoma, termasuk trabekulektomi, pembedahan saluran tiub, dan pembedahan laser.

Pembedahan glaukoma biasanya disarankan apabila rawatan lain, seperti ubat-ubatan atau terapi laser, tidak dapat mengawal tekanan intraokular dengan berkesan. Prosedur spesifik yang dipilih bergantung kepada tahap keparahan glaukoma dan kesihatan keseluruhan pesakit.

Beberapa prosedur biasa termasuk:

Trabekulektomi 

 • Mengeluarkan secebis tisu untuk mencipta saluran pengaliran baru, membolehkan cecair keluar dari mata.

Pembedahan Glaukoma Invasif Minima (MIGS) 

 • Prosedur ini menggunakan peranti atau implan kecil untuk memperbaiki sistem pengaliran semula jadi mata, selalunya dengan komplikasi yang lebih sedikit dan masa pemulihan yang lebih cepat berbanding pembedahan tradisional.

Implan Pengaliran Glaukoma (shunt atau tiub akueus) 

 • Ini adalah tiub kecil yang dimasukkan ke dalam mata untuk membantu mengalirkan cecair dan mengurangkan tekanan.

Laser Trabekuloplasti 

 • Tenaga laser digunakan untuk memperbaiki pengaliran cecair dari mata dengan membuka atau melebarkan saluran pengaliran.

Glaukoma merupakan ancaman serius kepada penglihatan kita. Risiko meningkat dengan usia, terutama bagi mereka yang mempunyai sejarah keluarga glaukoma.

Pastikan mata anda mendapat perhatian yang sewajarnya dengan menjalani saringan glaukoma yang dilakukan oleh pakar oftalmologi. Jangan ambil risiko terhadap penglihatan anda—lawati pakar mata jika anda mengalami sebarang gejala.

Ingin kehidupan yang bebas daripada cermin mata dan kanta sentuh?

SSEC menyediakan penyelesaian pembedahan refraktif laser yang terkini dan pembedahan lensa kolamer yang boleh ditanam (ICL) yang direka khas untuk memenuhi keperluan anda.

Pembedahan Refraktif Laser kami termasuk:

 • Koreksi penglihatan laser tanpa pisau sepenuhnya (LASIK)
 • Prosedur pemotongan lapisan permukaan kornea tanpa pisau sepenuhnya (Trans-PRK)

Pembedahan refraktif laser akan membantu membentuk semula kornea anda untuk memperbetulkan rabun dekat, rabun jauh, dan astigmatisme untuk memberikan anda penglihatan yang jelas. Selain itu, untuk pesakit yang tidak sesuai untuk pembedahan koreksi penglihatan laser seperti mereka yang mempunyai rabun dekat yang sangat tinggi (lebih daripada -10.00 diopter atau kurang daripada -20.00 diopter), pembedahan implan ICL adalah pilihan alternatif yang sesuai.

Jangan biarkan sindrom mata kering mengganggu keselesaan dan kejelasan penglihatan anda. Sindrom mata kering adalah penyakit mata yang biasa berlaku, mempengaruhi satu dari sepuluh individu, di mana kekurangan air mata yang mencukupi untuk melicinkan mata boleh menyebabkan ketidakselesaan dan komplikasi yang berpotensi.

Gejala-gejala boleh berbeza-beza, termasuk rasa sakit, terbakar, sensitiviti terhadap cahaya, kekaburan penglihatan, dan lain-lain. Faktor-faktor yang menyebabkan sindrom mata kering termasuk pendedahan skrin yang berpanjangan, penggunaan lensa kontak, dan pengambilan ubat-ubatan.

Pusat parkar mata kami ada menyediakan kaedah rawatan yang terkini:

 • IDRA Analisis Mata Kering
 • BlephEx™
 • E-Eye IRPL®
 • Ubat Titis
 • Suplemen

Jika anda mengalami mana-mana gejala di atas, sila berjumpa dengan pakar mata untuk diagnosis yang terperinci.

Rabun dekat, merupakan satu keadaan ketidaknormalan refraksi di mana objek jauh kelihatan kabur manakala objek dekat kelihatan jelas. Dalam beberapa dekad yang lalu, kadar kejadian ini di seluruh dunia telah meningkat secara ketara, terutamanya di kalangan golongan muda.

Kawalan rabun dekat melibatkan pelbagai teknik dan intervensi yang bertujuan untuk mengurus dan mengurangkan kemajuan rabun dekat dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. Strategi-strategi ini bertujuan untuk merawat pelbagai faktor yang mungkin menyumbang kepada kemajuan rabun dekat, termasuk kecenderungan genetik, kesan persekitaran, dan tabiat visual.

Beberapa kaedah kawalan miopi yang biasa termasuk:

 • Titisan Ubat Mata Myopine / Atropine
 • Kanta Mata Kawalan Rabun Dekat
 • Kanta Mata Ortho-K
 • Penglibatan dalam Aktiviti Luar

Keberkesanan strategi mengawal rabun dekat adalah berbeza-beza bagi setiap individu, dan tidak semua kaedah sesuai untuk semua orang. Oleh itu, konsultasi dengan profesional mata adalah penting untuk menilai keperluan anda secara khusus dan mendapat cadangan rawatan yang paling sesuai.

Strabismus, biasanya dikenali sebagai juling, merupakan ketidaknormalan penyesuaian mata yang dinyatakan dengan penyejajaran tidak wajar, sama ada ke arah dalam (esotropia) atau ke arah luar (exotropia), dan mungkin juga ke atas (hypertropia) atau ke bawah (hypotropia).

Ini adalah satu keadaan yang umum dan menjejaskan kanak-kanak serta orang dewasa. Ia juga mungkin berkait rapat dengan pelbagai keadaan perubatan seperti diabetes, tekanan darah tinggi, penyakit mata thyroid, tumor otak, dan kemalangan.

Strabismus pada bayi dan kanak-kanak tidak boleh dipandang ringan kerana ia mungkin merupakan petanda kepada keadaan serius yang memerlukan intervensi awal.

Di SSEC, kami menawarkan penilaian yang komprehensif dan pembedahan pembetulan untuk meluruskan mata yang juling, meningkatkan penampilan dan mengurangkan simptom seperti penglihatan berganda. Kami juga akan mengajar pesakit dan ahli keluarganya untuk melaksanakan senaman mata untuk mencegah ambliopia (mata malas).

Pembedahan Oculoplastik, juga dikenali sebagai pembedahan plastik mata, merangkumi pelbagai prosedur yang bertujuan ke kawasan sekeliling mata, termasuk kelopak mata, kawasan bawah mata, orbit, saluran air mata serta dahi. Prosedur ini akan dilaksanakan oleh ahli bedah plastik oftalmologi atau ahli bedah rekonstruktif plastik atau ahli bedah oculofacial, bertujuan untuk mengembalikan fungsi mata yang sihat dan meningkatkan penampilan estetik mata.

Perkhidmatan komprehensif kami merangkumi penyelesaian pembedahan, bukan pembedahan, dan estetik yang direka khas untuk pelbagai keperluan:

Pembedahan Fungsional atau Rekonstruktif

 • Pembedahan kelopak mata (pembedahan plastik kelopak mata, ptosis, epicanthoplasty, entropion, ectropion, pembedahan epiblepharon)
 • Pertumbuhan di kelopak mata
 • Pembedahan kantung air mata
 • Rawatan penyakit mata tiroid, kecederaan, dan trauma
 • Pembedahan Pembuangan anak mata (eviscerasi, enukleas)

Pembedahan Kosmetik atau Pembaharuan Ocular

 • Pembedahan kelopak mata (Double Eyelids)
  Pembedahan untuk droopy lids
  Pembedahan mata bawah (Eyebags)

Rawatan Bukan Pembedahan

 • Pilihan rawatan suntikan untuk tanda-tanda penuaan, kekejangan otot, dan meningkatkan ketegangan wajah.

Sama ada untuk menangani masalah perubatan atau meningkatkan penampilan, pasukan kami berusaha untuk menyediakan perkhidmatan penjagaan plastik mata yang cemerlang, memastikan setiap pesakit menerima perhatian peribadi dan rancangan rawatan yang dipersonalisasikan untuk memenuhi keperluan mereka yang unik.

Eye Services & Treatments

Cataracts, characterised by a clouding of the eye’s natural lens, can severely impair vision, leading to significant daily challenges. While age is the primary culprit, factors like diabetes, high myopia, medications, trauma, and genetic predispositions can also contribute to this condition.

Though early-stage cataracts may not warrant immediate intervention, their progression can profoundly impact quality of life. Cataract surgery, involving the replacement of the cloudy lens with an implant, offers a viable solution.

Cataract surgeons conduct thorough assessments, tailoring lens implant options to each patient’s unique needs. From monofocal to extended depth of focus (EDOF) and multifocal implants, we offer a diverse array of choices. Patients will be counselled appropriately regarding what is the best intraocular lens for them according to their lifestyles .

Employing cutting-edge technology, including laser-assisted techniques, our goal is to not only restore vision but also enhance overall well-being. Take the first step towards clearer vision and improved eye health.

Medical retinal conditions such as age-related macular degeneration (AMD), diabetic retinopathy, and retinal vein occlusions can profoundly impact patients’ quality of life, regardless of age.

For diabetic patients, regular retinopathy screening is imperative for holistic care, with annual screenings strongly advised.

SSEC offers a complete spectrum of diagnostic, laser, and medical treatments designed to mitigate vision damage caused by these sight-threatening conditions.

Vitreoretinal diseases that require surgical management include floaters, retinal detachment, macular hole, epiretinal membrane and advanced diabetic eye disease.

For patients grappling with significant floaters severely impacting daily activities like work or driving, surgical removal is increasingly the preferred treatment option.

Vitreoretinal surgery requires specialised equipment and if performed well and in a timely manner, can be sight saving for patients experiencing serious vitreoretinal disorders like retinal detachment and advanced diabetic eye disease.

Glaucoma presents a serious threat to our vision, causing irreversible damage to the optic nerve and potentially leading to permanent blindness. Symptoms are often gradual and unnoticeable, making early detection paramount.

With no cure in sight, timely identification is crucial to halt further optic nerve deterioration and preserve our eyesight. The risk escalates with age, especially for those with a family history of glaucoma.

Ensure your eyes receive the attention they deserve by undergoing glaucoma screening administered by expert ophthalmologists. Don’t take chances with your vision—visit an eye specialist if you’re experiencing any symptoms.

Dreaming of a life liberated from glasses and contact lenses?

SSEC provides cutting-edge laser refractive surgery and implantable collamer lens (ICL) surgery solutions tailored to your needs.

Our Laser Refractive surgery includes:

 • LASIK
 • Trans-PRK

Laser refractive surgery will help reshape your cornea to correct refractive errors for crystal-clear vision. Alternatively, ICL surgery offers a fitting alternative for individuals ineligible for laser refractive surgery.

Don’t let dry eyes cloud your comfort and clarity. Dry eye syndrome, affecting one in ten individuals, occurs when your tears fail to adequately lubricate your eyes, leading to discomfort and potential complications.

Symptoms vary but may encompass stinging, burning, light sensitivity, blurred vision, and more. Contributing factors range from prolonged screen exposure, contact lenses to medication use.

Here at SSEC, we offer advanced treatments:

 • IDRA Dry Eye Analyzer
 • BlephEx™
 • Intense Regulated Pulse Light (E-Eye IRPL®)
 • Eye Lubricants
 • Supplements

If you are experiencing any of the above symptoms, visit an eye specialist for a detailed diagnosis.

Myopia, commonly known as nearsightedness, is a refractive error where distant objects appear blurry while close objects remain clear. Over the past few decades, there has been a significant increase in the prevalence of myopia worldwide, particularly among younger populations. 

Myopia control encompasses a range of techniques and interventions designed to manage and potentially reduce the progression of myopia in children and adolescents. These strategies target various factors believed to contribute to myopia progression, including genetic predisposition, environmental influences, and visual behaviours.

Some common methods of myopia control include:

 • Myopine / Atropine Eye Drops
 • Myopia Control Spectacle Lenses
 • Ortho-K Contact Lenses
 • To do more outdoor activities

It’s important to note that the effectiveness of myopia control strategies can vary from individual to individual, and not all methods may be suitable for everyone. Therefore, it’s essential to consult with an eye care professional who can assess your specific needs and recommend the most appropriate course of action.

Strabismus, commonly known as squint, presents as a misalignment of the eyes, manifesting as inward (esotropia) or outward (exotropia) deviation, or even higher (hypertropia) or lower (hypotropia) displacement. 

It is not an uncommon condition affecting both children and adults, with potential associations to various medical conditions such as diabetes, high blood pressure, thyroid eye disease, brain tumours, and accidents.

Squints in infants and toddlers should not be taken lightly as it can be a potentially serious condition which warrants early intervention.

At SSEC, we provide comprehensive in-house assessments and corrective surgeries to realign deviated eyes, enhancing aesthetics and relieving symptoms like double vision. Eye exercises are also being conducted to prevent amblyopia (lazy eye).

Eyelid disorders encompass a broad spectrum of issues affecting individuals of all ages, ranging from cosmetic concerns to serious eye-threatening conditions. Many of these conditions can be effectively managed through oculoplastic surgery, performed by oculoplastic surgeons.

We offer a range of oculoplastic services tailored to address diverse needs:

 • Ptosis correction for both paediatric and adult patients
 • Surgical interventions for entropion, ectropion, and epiblepharon
 • Precise removal of eyelid tumours
 • Advanced procedures like evisceration/ enucleation with orbital implants
 • Specialised care for lid malposition related to thyroid eye disease

Pakar-Pakar Kami

Temui pasukan pakar-pakar mata kami. Doktor kami mempunyai kelayakan yang luas, pengalaman bertahun dan komited untuk memenuhi keperluan anda.

ssec melaka doctor (1)

DR ROBERT YEO KIM CHUAN BCM

MBBS (Mal), M. Med (Ophthal-Singapore), FRCS (Edinburgh)
Senior Consultant Ophthalmologist
Medical Director, SSEC Melaka

ssec melaka doctor (2)

DR LIU HAN SENG

MBBS (IMU), MS Ophthal (UKM)
Consultant Ophthalmologist
Medical Director, ISEC Melaka

ssec melaka doctor (6)

DR DANNY WONG YEW MENG

MBBS (Melbourne), FRCO (London), CCT (UK)
Senior Consultant Ophthalmologist
Vitreoretinal Surgeon

ssec melaka doctor (5)

DR PETER ANG WEN JEAT

MBBS (Manipal), M. Med Ophthal (USM), AM (Mal)
Consultant Ophthalmologist

ssec melaka doctor (4)

DR IVAN CHENG EN YOO

MD (CSMU), DR Ophthal (UKM)
Consultant Ophthalmologist

ssec melaka doctor (3)

DR ALENE NG KER HSIN

MD (Sechenov Uni, Moscow), M. Ophthal (UM), AM (Mal)
Consultant Ophthalmologist

Janji Temu

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami melalui borang di bawah atau emel ke enquiries@ssec.my, atau WhatsApp kami di +60176589920. Pasukan profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda.

{{ is_error_msg }}

Select Category
{{cat_data.category_name}}
Select Service
{{ service_details.bookingpress_service_name }}

Duration: {{ service_details.bookingpress_service_duration_val }} {{ service_details.bookingpress_service_duration_label }}

Price: {{ service_details.bookingpress_service_price }}

Advance Options
See Less
{{service_extra_title}}
{{ service_extra_details.bookingpress_extra_service_name }}
{{ service_extra_details.bookingpress_extra_formatted_price }}
{{ service_extra_details.bookingpress_extra_service_duration }} {{ service_extra_details.bookingpress_extra_service_duration_unit }}
View More View Less
{{ n }}
{{ service_extra_details.bookingpress_service_description }}
Load More
Load Less
{{bring_anyone_title}}
{{ n }} {{number_of_person_title}}
{{service_extra_title}}
{{ service_extra_details.bookingpress_extra_service_name }}
{{ service_extra_details.bookingpress_extra_formatted_price }}
{{ service_extra_details.bookingpress_extra_service_duration }} {{ service_extra_details.bookingpress_extra_service_duration_unit }}
{{ service_extra_details.bookingpress_service_description }}
{{bring_anyone_title}}
{{ n }} {{number_of_person_title}}

{{ is_error_msg }}

Date
Time Slot
There is no time slots available
Morning
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
Afternoon
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
Evening
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
Night
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
Date
Time Slot
There is no time slots available
Morning
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
Afternoon
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
Evening
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
Night
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}
{{time_details.formatted_start_end_time}} {{ time_details.max_capacity }} {{slot_left_text}}

{{ is_error_msg }}

Basic Details
{{customer_form_fields_data.label}}

{{ is_error_msg }}

Summary

Your request appointment booking summary

Customer
{{appointment_step_form_data.form_fields.customer_name }}
{{ appointment_step_form_data.form_fields.customer_firstname }} {{ appointment_step_form_data.form_fields.customer_lastname }}
{{ appointment_step_form_data.form_fields.customer_email }}
Service
{{ appointment_step_form_data.selected_service_name}}
{{ cart_details.bookingpress_service_name}}
{{extras_details.bookingpress_extra_name }}
{{extras_details.bookingpress_extra_price}} {{extras_details.bookingpress_extra_duration}}
{{extras_details.bookingpress_selected_qty}}
{{appointment_step_form_data.bookingpress_selected_extra_service_count}} Extras
Date
{{ appointment_step_form_data.selected_date | bookingpress_format_date }}, {{appointment_step_form_data.selected_formatted_start_end_time}}
{{ appointment_step_form_data.selected_date | bookingpress_format_date }}
{{ appointment_step_form_data.selected_date | bookingpress_format_date }} - {{appointment_step_form_data.selected_end_date | bookingpress_format_date}}
Appointment Details
{{ appointment_step_form_data.selected_service_name}}
{{extras_details.bookingpress_extra_name }}
{{extras_details.bookingpress_extra_price}} {{extras_details.bookingpress_extra_duration}}
{{extras_details.bookingpress_selected_qty}}
{{appointment_step_form_data.bookingpress_selected_extra_service_count}} Extras
{{ appointment_step_form_data.selected_date | bookingpress_format_date }}, {{ appointment_step_form_data.selected_formatted_start_end_time }}
{{ appointment_step_form_data.selected_date | bookingpress_format_date }}
{{ appointment_step_form_data.selected_date | bookingpress_format_date }} - {{ appointment_step_form_data.selected_end_date | bookingpress_format_date }}
{{ cart_details.bookingpress_service_name}}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }}, {{ cart_details.formatted_start_end_time }}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }} - {{ cart_details.bookingpress_selected_end_date | bookingpress_format_date }}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }}, {{ cart_details.formatted_start_time }} to {{ cart_details.formatted_end_time }}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }}, {{ cart_details.formatted_start_time }} - {{ cart_details.formatted_end_time }}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }}, {{ cart_details.formatted_start_time }}
{{ cart_details.bookingpress_selected_date | bookingpress_format_date }}
{{subtotal_text}}
{{ appointment_step_form_data.selected_service_price }}
{{tax_title}}
Tax
+{{ appointment_step_form_data.tax_amount }}
{{couon_applied_title}} {{ appointment_step_form_data.coupon_code }}
-{{ appointment_step_form_data.coupon_discount_amount_with_currecny }}
{{coupon_code_title}}

{{ coupon_code_msg }}

{{ coupon_code_msg }}

{{coupon_apply_button_label}} Applied
{{ appointment_step_form_data.included_tax_label }}
{{ appointment_step_form_data.total_payable_amount_with_currency }}
{{ appointment_step_form_data.selected_service_price }}
{{deposit_heading_title}}
{{deposit_title}} {{full_payment_title}}
{{deposit_paying_amount_title}}
{{ appointment_step_form_data.bookingpress_deposit_amt }}
{{ appointment_step_form_data.deposit_payment_amount_percentage }}% ( {{ appointment_step_form_data.bookingpress_deposit_amt }} )
{{deposit_remaining_amount_title}} {{ appointment_step_form_data.included_tax_label }}
{{ appointment_step_form_data.included_tax_label }}
{{ appointment_step_form_data.bookingpress_deposit_due_amt }}
{{ appointment_step_form_data.total_payable_amount_with_currency }}
{{subtotal_text}}
{{ appointment_step_form_data.bookingpress_cart_total_with_currency }}
{{tax_title}}
Tax
+{{ appointment_step_form_data.tax_amount }}
{{couon_applied_title}} {{ appointment_step_form_data.coupon_code }}
-{{ appointment_step_form_data.coupon_discount_amount_with_currecny }}
{{coupon_code_title}}

{{ coupon_code_msg }}

{{ coupon_code_msg }}

{{coupon_apply_button_label}} Applied
{{ appointment_step_form_data.included_tax_label }}
{{ appointment_step_form_data.total_payable_amount_with_currency }}
{{deposit_heading_title}}
{{deposit_title}} {{full_payment_title}}
{{deposit_paying_amount_title}}
{{ appointment_step_form_data.bookingpress_deposit_total_with_currency }}
( {{ appointment_step_form_data.bookingpress_deposit_total_with_currency }} )
{{deposit_remaining_amount_title}} {{ appointment_step_form_data.included_tax_label }}
{{ appointment_step_form_data.included_tax_label }}
{{ appointment_step_form_data.bookingpress_deposit_due_amount_total_with_currency }}
{{ appointment_step_form_data.total_payable_amount_with_currency }}
{{ appointment_step_form_data.total_payable_amount_with_currency }}
There is no payment method available.
Select Payment Method

Pay Locally

PayPal

{{card_details_text}}

{{ is_error_msg }}

{{staffmember_heading_title}}
{{any_staff_title}}
{{ staffmember_details.bookingpress_staffmember_firstname }} {{ staffmember_details.bookingpress_staffmember_lastname }}

{{ staffmember_details.bookingpress_staffmember_email }}

{{ staffmember_details.bookingpress_staffmember_phone }}

No categories and services added!

Panel Insurans

Kami berusaha untuk memudahkan urusan anda dengan transaksi tanpa tunai yang lancar melalui kerjasama dengan rakan insurans kami. Sila hubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang penggunaan polisi insurans anda di klinik kami. Keselesaan dan ketenangan fikiran anda adalah keutamaan kami.

Malaysia:

Indonesia:

Hubungi Kami

Hubungi kami untuk mengatur temu janji anda dan memulakan langkah awal ke arah kesejahteraan mata yang lebih baik.

WAKTU OPERASI

Isnin – Jumaat: 8:30AM – 5:30PM
Sabtu: 8:30AM – 1:00PM
Ahad dan Cuti Umum: Tutup

Scroll to Top